Kuvatoimisto Kuvio Oy on Andersin ja Martinin vuonna 2010 perustama yhtiö, jonka erikoisalaa on rakennetun ympäristön valo- ja videokuvaaminen sekä maasta että ilmasta. Tuotamme sekä perinteisiä arkkitehtuurivalokuvia että mainosvalokuvia asiakkaittemme tiloista. Anders ja Martin toimivat kuvaajina, Juha kuvankäsittelijänä ja Sanna vastaa kuvausjärjestelyistä, laskutuksesta ja arkistovalokuviemme myynnistä.

  • Erikoistumme rakennetun ympäristön valokuvaamiseen. Tuotamme arkkitehtuurivalokuvia sekä dokumentaarisesta että kaupallisesta näkökulmasta ja kuvauspalvelumme soveltuu hyvin esimerkiksi arkkitehtien, rakennusyhtiöiden, kiinteistöomistajien, sekä rakennusalan suunnittelijoiden ja alihankkijoiden viestintä- ja markkinointitarpeisiin. Valokuvaamme yksittäisiä tiloja, interiöörejä, rakennuksia ja infrastruktuurihankkeita. Tuotanto voi tarpeen mukaan sisältää sekä ulko-, ilma- että sisäkuvia. Tuotamme myös videoita kiinteistömarkkinointiin ja asiakkaidemme referenssikäyttöön. Ilmakuvaukset toteutamme pääosin droneilla, mutta tarvittaessa myös helikopterista.

    Yhtiömme (Anders Portman) on Traficomin dronetoimijarekisterissä listattu droneoperaattori, jonka toiminta avoimen kategorian luokassa täyttää kaikki yleiset vaatimukset. Olemme A2 kelpoisuusluokan kauko-ohjaajia ja lennätämme C1-luokan kalustoa. Toimintamme on vastuuvakuutettua ja täytämme 1.1.2024 voimaan astuneen (EU) 2019/947 asetuksen vaatimukset.

    Valokuvaamme toimeksiannosta ympäri Suomen ja myymme käyttöoikeuksia arkistovalokuviimme. Voit lukea palveluistamme lisää alla ja tutustua kuvaamiimme projekteihin uusimmat projektit- ja portfoliosivuilla.

  • Perinteisesti arkkitehtuurivalokuvauksen tehtävänä on dokumentoida tila totuudenmukaisesti, ja tuotettavien valokuvien oletetaan sen myötä olevan representaatio todellisuudesta, eli dokumentaarisia. Tämä on edelleen hyvä lähtökohta arkkitehtuurivalokuvien tuottamiseen tiettyihin käyttötarkoituksiin, kuten esimerkiksi kiinteistön omistajan raportointitarpeisiin. Kuvakulmissa keskitytään esimerkiksi tilan rakenteellisiin ratkaisuihin ja toimivuuteen käyttötarkoitukseensa nähden. Jälkituotannossa keskitytään teknisiin asioihin, kuten esimerkiksi sekavalon tasaamiseen, eikä kuvista lähtökohtaisesti poisteta tai lisätä elementtejä.

    Tuotamme arkkitehtuurivalokuvia myös taiteellisemmasta näkökulmasta, jolloin keskitymme tilaan omana taideteoksena vahvistaen arkkitehdin näkemystä ja toivomaa mielikuvaa kuvattavasta tilasta tai rakennuksesta. Lähtökohta on edelleen dokumentaarinen, mutta pyrkimyksenä on rakenteiden esille tuomisen sijaan välittää tilan tunnelma. Jälkituotannossa tilasta poistetaan usein häiritseviä elementtejä, kuten esimerkiksi palohälyttimiä, kylttejä ja ulkotiloissa liikennemerkkejä.

    Voimme toteuttaa rakennetun ympäristön valokuvaamisen myös kaupallisemmalla tyylillä, jolloin kyse on enemmänkin mainosvalokuvauksesta. Kuvausteknisesti tuotanto toteutetaan yleensä perinteisen arkkitehtuurivalokuvauksen keinoin, mutta jälkituotannon osuus on useimmiten huomattavasti suurempi, sillä yksittäiset kuvat rakentuvat usein vasta kuvankäsittelyssä. Kuvauksessa keskitytään korostamaan asiakkaan tuotteita tai palveluita, ja tiloihin tuodaan tarvittaessa malleja. Tämän tyyppinen tuotanto soveltuu hyvin esimerkiksi kauppakeskusten markkinointi- ja viestintätarpeisiin.

    Tuotannon hinta riippuu tuotannon laajuudesta, tuotettavien valokuvien lukumäärästä ja käyttöoikeuksista, sekä kuvankäsittelyyn käytetystä ajasta. Kuvankäsittelyn määrä vaihtelee valokuvien käyttötarkoituksen mukaan. Mikäli valokuvien käyttötarkoitus on dokumentaarinen, pienempi kuvankäsittelyn määrä riittää. Jos valokuvat ovat esimerkiksi julkaisua varten tai niitä käytetään markkinoinnissa, on suurempi määrä kuvankäsittelyä useimmiten tarpeen.

    Kuvauspalvelut sivulta löydät tarkemmin tietoa tuotantoprosessistamme, kuvausluvista ja kuvankäsittelystä. Ellei sinulla ole jo salasanaa, saat sen Sannalta pyytämällä.
    Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, niin keskustellaan hankkeestasi ja annamme kustannusarvion kohteesi valokuvauksesta:

    Sanna Mustanoja

    sanna@kuvio.com | +358 40 485 6565

  • Myymme käyttöoikeuksia arkistovalokuviimme pääasiassa rakennushankkeissa mukana olleille tahoille referenssi- ja markkinointikäyttöön. Arkistosivullamme on valikoima julkaisuvalmiita arkkitehtuurivalokuvia vuosien varrella kuvaamistamme kohteista. Kuvat on jaettu kategorioihin rakennustyypin mukaan. Arkistosivulla voit hakea haluamaasi kohdetta nimellä tai osoitteella tai selata kuvia gallerioittain. Vain osa arkistokuvistamme on nähtävillä, joten otathan yhteyttä, jos et löydä etsimääsi kohdetta arkistosivulta.

    Tilaa arkistovalokuvia lähettämällä haluamiesi kuvien tiedostonimet sähköpostilla osoitteeseen sanna@kuvio.com. Kerrothan viestissäsi myös, mihin tarkoitukseen haluat käyttää kuvia, niin autamme mahdollisten lupien järjestämisessä. Tilaamalla kuvia sitoudut noudattamaan käyttöehtojamme. Toimitamme sähköisen latauslinkin kuviin normaalisti arkisin yhden vuorokauden kuluessa.

    Arkistosivumme löydät tästä.

    Sanna Mustanoja

    sanna@kuvio.com | +358 40 485 6565

  • Lyhyt esittelyvideo on valokuvauksen yhteydessä tarjoamamme videotuotanto, jossa rakennus esitellään ulkoa dronella kuvatulla n. 30 sekunnin videolla. Video soveltuu käytettäväksi esim. kotisivuilla valokuvien rinnalla tai sosiaalisen median eri kanavissa.

    Kiinteistöesittelyvideo soveltuu esim. kiinteistön myynnin tai vuokrauksen tueksi. Tuotamme kohteesta n. 1,5–2 min pituisen esittelyvideon, jossa kiinteistö esitellään laajemmin sekä ilmasta, ulkoa että sisältä. Videossa on mahdollista korostaa esim. liikenneyhteyksiä tai lähialueen palveluita lisäämällä videoon graafisia elementtejä ja tekstejä.

    Voimme myös suunnitella tarpeidenne mukaisen referenssivideon. Onko teillä tarina, jonka haluatte kertoa, tuote minkä haluatte näyttää tai tyytyväinen asiakas, josta haluatte saada testimoniaalin? Tuotannossa voidaan käyttää malleja ja stylistejä, haastatella henkilökuntaa tai luoda monipuolisilla kamera-ajoilla mielenkiintoinen video.

    Katso showreel tästä

    Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, niin keskustellaan hankkeestasi ja annamme kustannusarvion videotuotannosta:

    Martin Sommerschield

    martin@kuvio.com | +358 44 748 6062

  • Anders Portman

    Valokuvaaja (TJ)

    anders@kuvio.com | +358 40 5512027

    LindkedIn | Instagram

  • Martin Sommerschield

    Valokuvaaja

    martin@kuvio.com | +358 44 7486062

    LinkedIn | Instagram

  • Sanna Mustanoja

    Kuvausjärjestelyt, laskutus ja arkistovalokuvat

    sanna@kuvio.com | +358 40 4856565

    LinkedIn

  • Juha Kassila

    Kuvankäsittelijä

    juha@kuvio.com | +358 50 5828631